“Locuri” din noi

Este mereu interesant să te regăsești în locuri diferite. Nu, nu despre faptul că te-ai mutat dintr-un oraș în altul sau dintr-o țară în alta vorbesc, ci despre locurile din sufletul tău. Găsesc util să ne luam o scurtă pauză din fuga cotidiană și să privim spre noi câteva minute. Nu, nu în oglindă sau în camera interioară a telefonului mobil pentru un selfie, ci cu adevărat în sufletul tău să vezi cine sau ce a mai plecat de acolo și cine sau ce a înlocuit locurile vechi cu noi trăiri. Știu. Auzi asta mai mereu, așa-i?! Sau citești pe Newsfeed-ul Facebook-ului în “reviste de specialitate”. Bravo ție! Și de câte ori ai făcut așa atunci?! 

E o întrebare retorică, răspunde-ți. Acum, nu mai târziu, căci iară uiți așa cum o faci în nenumărate rânduri. E important, crede-mă, dar îți vei da seama de asta abia după ce sarcina a fost îndeplinită. 

În biroul tău din subsolul vechii clădiri sau de la ultimul etaj al celei mai moderne construcții din oraș, poate nu vei găsi prilejul să “te pui pe pauza”. (Fac o paranteză: de fapt pe pauză vor fi viața tumultoasă și “scurgerea timpului”. Tu vei fi clar pe “play” mai mult ca niciodată.)

Și acum că paranteza e închisă, găsește un loc nu atât de confortabil, adică nu patul, camera, bucătăria…alege ceva nou, în mijlocul naturii- că tot natură ești și tu- unde nimic nu te cunoaște, dar ești recunoscut. Așa poți fi tu fără opreliști. “Ah, eu sunt autentic mereu, nu am nevoie de așa exerciții prostești.”

Îhim, cum zici tu. Poate mie îmi răspunzi sarcastic și ai replici istețe arătând “cine ești tu”, poate dimpotrivă ești mereu “în banca ta” nederanjând sau mereu politicos și diplomat atent la “relațiile” create. Poți fi într-o mie de feluri cu o mie de oameni, dar doar într-unul în fața ta sau să zic mai bine “în tine”?!

Nici eu, nici tu, nici cel mai înțelept dintre înțelepți nu cunoaștem Adevărul, dar el stă în fiecare din noi. Fiecare are normalul, natura, sensul, timpul, ritmul său. Daca ne-am asculta, ne-am îndrepta către lumi mai bune: lumile din interior. E lumină acolo, eu sunt sigură. La inceput pășim cu grijă, cu teamă, cu dubii, dar ușor, ușor de tot, lumina cuprinde toată peștera și dă pe afară, cuprinzând și lumile altora.
Mulțumire!

Ioana

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s